Piedone nyomában

Játékidő: 90 perc
Szinopszis

A több mint négy éven át, négy országban és negyvenöt közreműködővel forgatott, átfogó portréfilm, amellett, hogy egy legendás színész életművét tárja a nézők elé, egy kivételes személyiség eddig kevésbé ismert arcát is bemutatja. Egykori sportolótársai, színész kollégái, barátai és családtagjai mesélnek a világ legnagyobb pofonosztójáról, akiről az is kiderül, hogy mennyire szeretett bennünket, magyarokat.
Bud Spencerről – eredeti nevén Carlo Pedersoli – kevesen tudják, hogy mélyen vallásos, példás családapa volt, aki 6 nyelven beszélt és három egyetemre járt. Emellett amatőr bokszoló, autóversenyző, rögbi játékos, hétszeres olasz úszóbajnok és vízilabdázó volt, aki a Helsinki és Melbourne-i olimpián is részt vett. Ahogy a filmjeiben, úgy az életben is mindig a jó oldalán állt és ahol csak tudott, segített az elesetteken. Helikopterével közreműködött egy földrengés utáni mentésben, kampányolt vakokért és gyengénlátókért, a háború- és kábítószer használat ellen emelte fel a hangját, sőt az UNICEF nagykövetének is megválasztották.
Bud Spencer gyermekruhákat tervezett, könyveket és dalokat írt, de feltalálóként bejegyzett találmányokkal is gazdagította életünket. Az elkészült dokumentumfilm különleges alkotás, hiszen 60 év után ez az első portréfilm a világon, amely Bud Spencer teljes életét dolgozza fel és azt az arcát mutatja be az olasz filmszínésznek, amelyet az emberek nem ismerhettek a filmjeiből.

Mikor játsszák?

2020-02-26 17:00 - Jávor

Rendező
Király Levente
Producer
Rendező: Király Levente,Operatőr: László Gábor,Vágó: Király Ferenc

Képek letöltése: